Gratis verzending vanaf €75

Blog

Algemene voorwaarden

Elite Performance Nutrition VOF staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 81394942, en bereikbaar via het correspondentieadres Markerkant 13 03 N, te (1314 AL) Almere.

Artikel 1. Algemene bepalingen

  1. Deze algemene voorwaarden zijn toepassing op alle aanbiedingen van en overeenkomsten met Elite Performance Nutrition VOF, hierna Elite.
  2. Van deze algemene voorwaarden kan niet worden afgeweken tenzij dit met Elite uitdrukkelijk en schriftelijk is overeengekomen.
  3. Elite verkoopt en levert voedingssupplementen, middelen die bestemd zijn voor consumptie, hierna de ‘Zaak’ of ‘Zaken’ louter aan consumenten, hierna de ‘Consument’. De verkoop vindt op afstand plaats via de website www.eliteperformancenutrition.nl, hierna de ‘Website’.
  4. De rechten en plichten die voortvloeien uit de overeenkomst tussen Elite en de Consument zijn door de Consument niet overdraagbaar aan derden, behoudens schriftelijke toestemming van Elite.
  5. Indien één of meerdere bepalingen in deze Algemene Voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd worden, dan blijven de overige bepalingen in deze Algemene Voorwaarden volledig in stand.

Artikel 2. Aanbiedingen

  1. Alle aanbiedingen op de Website zijn vrijblijvend en geldig zo lang de voorraad strekt.
  2. Het aanbod wordt met de grootste zorgvuldigheid omschreven en gefotografeerd zodat de Consument een zo duidelijk mogelijk beeld krijgt. Voor het geval het werkelijke product in geringe mate afwijkt van het aanbod, kan dit Elite niet worden tegen geworpen.
  3. Elite heeft het recht om prijsfouten te allen tijd te herstellen.
  4. De Consument aanvaardt een of meerdere aanbiedingen via de Website van Elite.

Artikel 3. Overeenkomst

  1. Een overeenkomst komt via elektronische weg rechtsgeldig tot stand nadat de Consument een schriftelijke ontvangstbevestiging per e-mail heeft ontvangen.
  2. In het geval de Consument geen ontvangstbevestiging kan tonen, terwijl Elite wel kan aantonen dat een ontvangstbevestiging is verzonden naar het door de Consument opgegeven e-mailadres, wordt de overeenkomst als rechtsgeldig tot stand gekomen aangemerkt.
  3. De ontvangstbevestiging bevat onder meer een overzicht van de betaalde Zaken, de prijzen van die Zaken en het totaalbedrag, de contactgegevens van Elite en de bevestiging dat de Consument de Algemene Voorwaarden en de Privacy Voorwaarden heeft ontvangen en gelezen.

Artikel 4. Betaling en Prijzen

  1. Alle aankopen door de Consument via de Website van Elite dienen voorafgaand aan de levering te worden voldaan met behulp van de op de Website vermelde betalingsmogelijkheden.
  2. Alle betalingen vinden plaats in Euro en alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.
  3. Elite rekent afzonderlijk bezorgkosten tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Artikel 5. Levering

  1. Levering vindt uitsluitend plaats in Nederland en nadat de overeenkomst rechtsgeldig tot stand gekomen is en met in achtneming van de levertijd zoals vermeld op de Website. De leveringstermijn kan nimmer worden aangemerkt als een fatale termijn.
  2. Verzending vindt plaats via een door Elite vrij gekozen koeriersdienst waarbij gebruik wordt gemaakt van traceermogelijkheden (Track & Trace).
  3. De consument die één of meerdere Zaken heeft ontvangen waarvan de verpakking is geopend en/of waarvan de verzegeling is verbroken, dient de Consument Elite onmiddellijk na ontvangst hiervan in kennis te stellen via het contactformulier op de Website.
  4. In het geval De Consument het pakket weigert aan de deur of niet ophaalt van een opgegeven pakketpunt, zodat deze terug wordt gezonden naar Elite, is Elite gerechtigd om de kosten voor het terugzenden, welke worden vastgesteld op € 6,50, bij de Consument in rekening te brengen en zodoende te verrekenen met de vergoeding van de door de Consument verrichte betaling.

Artikel 6. Herroepingsrecht Consument

  1. De Consument kan de overeenkomst met Elite die tot stand gekomen is via de Website zonder opgaaf van redenen ontbinden tot een termijn van veertien dagen is verstreken na:
    • de dag waarop de Consument of een door een Consument aangewezen derde, de vervoerder daarvan uitgesloten, de Zaak heeft ontvangen,
    • de dag waarop de Consument of een door een Consument aangewezen derde, de vervoerder daarvan uitgesloten, de laatste Zaak is ontvangen als de Consument in eenzelfde bestelling meerdere Zaken heeft besteld die afzonderlijk worden geleverd;
  2. De herroeping vindt plaats door een schriftelijke verklaring van ontbinding, zoals onderaan deze Algemene Voorwaarden is opgenomen, waarin duidelijk en helder (ondubbelzinnig) is aangegeven dat de Consument de overeenkomst met Elite wenst te ontbinden. Brengt de Consument die verklaring uit via de Website van Elite dan zal Elite onverwijld de ontvangst van de verklaring bevestigen via het door de Consument opgegeven e-mailadres.
  3. De Consument draagt de bewijslast voor de juiste uitoefening van het herroepingsrecht zoals opgenomen in artikel 6.1 van deze Algemene Voorwaarden.
  4. De Consument is gehouden om de Zaak of Zaken waarop de ontbonden overeenkomst van toepassing is, zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen veertien dagen na het uitbrengen van de ontbindingsverklaring terug te zenden aan Elite, Markerkant 13 03 N, te (1314 AL) Almere.
  5. De consument is gehouden de Zaak of Zaken ongeschonden en ongeopend terug te zenden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne.

Artikel 7. Uitgesloten van herroepingsrecht Consument

  1. Van het herroepingsrecht zijn uitgesloten alle Zaken die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.

Artikel 8. Terugbetaling aankoopprijs

  1. Elite zal uiterlijk binnen veertien dagen na ontvangst van de ontbindingsverklaring de door de Consument verrichte betaling vergoeden, daaronder begrepen eventueel betaalde bezorgkosten, tenzij Elite de Zaak of Zaken waarop de ontbonden overeenkomst van toepassing was nog niet heeft ontvangen. In dat geval zal Elite binnen zeven dagen na ontvangst van de Zaken de door de Consument verrichte betaling vergoeden.
  2. In het geval de verzegeling van de kunststof container is verbroken, is Elite niet gehouden om het aankoopbedrag van die betreffende zaak te vergoeden. De Consument is gehouden om de zaak in de originele verpakking en vrij van beschadiging terug te zenden.
  3. Voor vergoeding zijn uitgesloten de kosten voor terugzending, welke kosten voor rekening blijven van de Consument, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
  4. Terugbetaling vindt plaats in Euro’s op het IBAN-nummer waarop ook de betaling aan Elite is verricht, tenzij de Consument in de verklaring van herroeping verzocht heeft om de terugbetaling te verrichten op een ander daarin opgegeven IBAN-nummer.

Artikel 9. Overmacht

  1. Nakoming van de overeenkomst kan van Elite niet worden verwacht in het geval sprake is van overmacht. Onder overmacht wordt in ieder geval verstaan iedere omstandigheid die, voorzienbaar noch onvoorzienbaar was ten tijde van het aangaan van de overeenkomst, en ontstaan is buiten de wil en het toedoen van Elite waardoor nakoming niet langer van Elite kan worden verlangd. Als omstandigheid worden in ieder geval aangemerkt terugbetalingsbeperkingen ten gevolge van overheidsmaatregelen, leveringsgebreken van de zijde van de leverancier en/of ICT-storingen.

Artikel 10. Aansprakelijkheid

  1. Elite is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van verkeerd of overmatig gebruik van de Zaken. De gebruiksinformatie en dosering op de verpakkingen zijn leidend ten opzichte van een verzocht advies van Elite.
  2. Elite is evenmin aansprakelijk voor schade ten gevolge van enige tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst, tenzij sprake is van opzet of grove schuld.

Artikel 11. Toepasselijk recht

  1. Op de overeenkomst tussen Elite en de Consument is louter Nederlands recht van toepassing.

Bijlage: Modelformulier voor herroeping

Modelformulier voor herroeping

(dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen)

  • Aan [naam, adres, e-mailadres webwinkel]:
  • Ik/Wij* deel/delen(*) u hierbij mede dat ik/wij(*) onze overeenkomt betreffende de verkoop van de volgende goederen herroep/herroepen(*)
  • Besteld op(*)/Ontvangen op(*)
  • Naam/Namen consument(en)
  • Adres consument(en)
  • Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
  • Datum
(*) Doorhalen wat niet van toepassing is
Click outside to hide the compare bar
Vergelijken
Verlanglijst 0
Open wishlist page Continue shopping
Winkelmand sluiten